Atentate teroriste la metroul din Moscova

Două explozii au avut loc luni dimineaţă la metroul din Moscova. Cel puţin 34 de persoane au fost ucise în urma deflagraţiilor, transmite corespondentul RFI şi TVR la Moscova, Liviu Iurea (audio).Audio

Cel puţin 22 de oameni au murit după prima explozie produsă luni dimineaţă, au anunţat agenţiile AFP şi Reuters. Un bilanţ anterior menţiona moartea a 15 persoane.

Explozia ar fi putut fi declanşată de un kamikaze. Deflagraţia a avut loc într-o garnitură de metrou care se afla în staţia Lubianka, din centrul capitalei ruse.

Primele informaţii arată că unele persoane au murit în metrou şi altele pe peronul staţiei. Alte zece persoane au fost rănite.

O a doua explozie a avut loc într-o altă staţie de metrou, la Moscova, provocând moartea a 12 persoane.

Capitala rusă a fost lovită în ultimii zece ani de o serie de explozii revendicate de militanţii ceceni. Atentatele au devenit mai rare în ultima vreme.

rfi.ro

3 Responses to Atentate teroriste la metroul din Moscova

  1. octavpelin says:

    Gabi,este un destru si o drama umana,39 de morti si peste 100 de raniti,ce fac doua femei cecene teroriste importiva unor oameni pasnici,sunt curios daca ambasada Romaniei se intereseaza daca sun si cetateni romani printre victime 😦

  2. Pingback: Aninoasa primul oras intrat in faliment « Hai ca se poate!

  3. Tavi,imi pare rau ca asa ceva se intampla in lume.Am auzit si am vazut la televizor imagini de acolo.
    Nu-i inteleg pe teroristi oricat de mult as vrea.
    Cred ca fanatismul duce la asemenea gesturi. 😦
    Nu sunt si romani printre victime.S-a anuntaat destul de repede.

Lasă un comentariu