Cateva stiri din politica externa

In contextul arestarii unui diplomat roman de catre serviciile secrete ruse, acuzat ca a incercat sa obtina informatii militare secrete de la un cetatean rus, publicatia electronica Forum.

msk aminteste despre un caz similar din 2009. Atunci, la Bucuresti, s-a petrecut un alt caz de spionaj, cand un cetatean bulgar si un ofiter roman au fost retinuti, fiind acuzati ca ar fi lucrat fie pentru rusi, fie pentru ucraineni. In cele din urma, ancheta autoritatilor romane a decis ca agentul divulga informatii Ucrainei.

Cititi articolul aici.

Reţinerea spionului român la Moscova, un avertisment dur„.Reţinerea diplomatului român suspectat de spionaj este un avertisment dur al Rusiei şi încalcă toate convenţiile diplomatice”. Iată ce spune la RFI istoricul Zoe Petre. Între timp, comisiile de politică externă din Parlamentul României au cerut MAE o informare şi o evaluare referitoare la incidentul legat de diplomatul Gabriel Grecu, reţinut la Moscova pentru spionaj.

Romania a declarat persona non grata un diplomat rus .MAE a transmis marti Rusiei decizia autoritatilor romane privind declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse.

Moscow Post: Serviciile de spionaj romanesti lucreaza in interesul SUA.Dupa ce Romania a devenit membra a Aliantei Nord-Atlantice, in 2004, ea a intrat sub incidenta acordului privind schimbul de informatii privind statele NATO, atentioneaza publicatia ruseasca, sugerand ca diplomatul roman Gabriel Grecu s-ar afla de fapt in simbria Statelor Unite.

Presa rusa: Renasterea separatismului etnic in UE – Romania, centrul conflictului.O noua serie de conflicte etnice tinde sa izbucneasca in Europa, in contextul crizei economice globale, inca actuala. Cu radacini adanci in istorie, aceste conflicte apar, in mod surprinzator, intr-o epoca a integrarii europene. Iar Romania este in centrul acestora, chiar scena acestor conflicte, noteaza agentia de presa ruseasca Ria Novosti.

Presa internationala: Cazul de spionaj ar putea complica si mai mult relatiile diplomatice dintre Moscova si Bucuresti.Dupa ce Romania a devenit membra a Aliantei Nord-Atlantice, in 2004, ea a intrat sub incidenta acordului privind schimbul de informatii privind statele NATO, atentioneaza publicatia ruseasca, sugerand ca diplomatul roman Gabriel Grecu s-ar afla de fapt in simbria Statelor Unite.

Inregistrari cu interogarea unui terorist, detinut la Bucuresti, gasite sub un birou al CIA.Casetele video ale interogatoriilor suspectului de terorism Ramzi Binalshibh, care ar fi fost deţinut şi la Bucureşti, au fost descoperite sub un birou al CIA, anunta mediafax.ro.Acestea ar putea dezvălui cum au ajutat guvernele străine la interogarea suspecţilor de terorism.

Franta: Primele expulzari ale romilor catre Romania si Bulgaria au loc joi.Primele expulzari ale romilor aflati ilegal in Franta catre Bulgaria si Romania vor avea loc joi, anunta mediafax.ro.

Top Newsweek: Se traieste mai bine in Bulgaria ca in Romania.Romania ocupa locul 39 in topul conditiilor de viata realizat de revista Newsweek, care tine cont de criterii precum educatia, asistenta medicala, calitatea vietii, dinamismul economic si mediul politic, fiind depasita de Bulgaria.

Din blogosfera.

Theodora.Nu avem nevoie de atacuri teroriste, ne aruncam singuri in aer

Mirela Pete. Vedi Veneția! ( II)

Ioan Usca.Datini bulversate

Gina.verde! atât de verde!

Daurel.Consilierii Presedintelui…

Tavi.PRESA STRAINA:NATO NEMULTUMITA DE REACTIA LUI BASESCU PRIVIND DECLARAREA PERONA NON GRATA A DIPLOMATULUI RUS ANATOLY AKAPOV!!!

10 Responses to Cateva stiri din politica externa

  1. daurel says:

    N-am calatorit de peste 25 de ani in alte tari, dar sunt convins ca traim mizerabil; nu-i vorba de mancare, ci de tot ce inseamna civilizatie….

  2. Eu n-am calatorit in alte tari, dar vad ca traim mizerabil, nici nu cred ca traim.
    Imi amintesc ca in Romania se traia cat de cat frumos, iar oamenii stiau ce e respectul si pot sa spun ca erau mai civilizati, politicosi, solidari…

  3. Pingback: Consecvenţă | Ioan Usca

  4. Pingback: Danae | Caius

  5. Pingback: Cotitură | Ioan Usca

  6. Pingback: Incalca propunerea Olgutei Vasilescu libertatea de exprimare? « Hai ca se poate!

  7. Pingback: Băncile « Elisa-gradina mea de vis

  8. octavpelin says:

    Gabi,Rusia ne taie gazele si combustibilul lichid,Basescu va trebui sa-si dea Demisia,o zi faina!
    p.s.ai o dedicatie muzicala.

  9. Pingback: Moscova avertizează cu masuri drastice de raspuns « Hai ca se poate!

  10. Tavi, nici vorba, nu-l intereseaza asta.Vrea doar sa se razbune pe toti care nu-s de acord cu el.
    Multumesc pentru melodii, am fost pe blogul tau deja! 🙂

Lasă un comentariu