Stiri de la NASA

NASA’s Chandra Finds Youngest Nearby Black Hole

Animation of Supernova Producing a Black Hole

NASA a găsit un „obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică”: CEA MAI TÂNĂRĂ GAURĂ NEAGRĂ. Cum s-a născut şi la ce distanţă se află de Pământ – VIDEO

Cea mai tânără gaură neagră din „vecinătatea cosmică” a Pământului este descoperirea spectaculoasă a astronomilor NASA, posibilă graţie telescopului cu raze X Chandra. Având numai 30 de ani, gaura neagră este considerată a fi un „bebeluş” a cărei evoluţie poate fi urmărită în timp real de cercetători.

• Astronomii vor avea o oportunitate unică de a observa cum se dezvoltă un astfel de obiect astronomic, o „rămăşiţă” a supernovei SN1979C din galaxia M100, situată la circa 50 milioane de ani lumină de Terra.
Potrivit comunicatului care a anunţat descoperirea, NASA se aşteaptă ca, de acum înainte, cercetările să facă lumină asupra felului în care stelele masive explodează şi lasă în urmă găuri negre sau stele neutronice, dar şi asupra numărului de găuri negre din galaxia noastră şi altele.

• La identificarea găurii negre au contribuit nu imaginile culese de Chandra, dar şi cele aduse de alt satelitul al NASA (Swift), precum şi de observatoarele XMM- Newton (al Agenţiei Spaţiale Europene) şi ROSAT (al Germaniei). Aceste observatoare au constatat o sursă strălucutiare de raze X care a rămas constantă între 1995 şi 2007.

 

O puternică furtună solară a trimis spre Terra o cantitate uriaşă de particule

Efectele unei furtuni solare care a avut loc pe 12 noiembrie, detectată de Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) şi de sistemul de sateliţi STEREO, au fost observate pe Terra luni, informează site-ul oficial al agenţiei spaţiale americane.

Earth’s Dust Tail Points to Alien Planets

Din blogosfera.

Ioan Usca.Viteazul Aurel şi zmeul

Theodora.Semnează pentru ca hoţii să plece

Caius.Colecţionara de coşmaruri – 1

Elisa.O altă zi din viaţa mea

Daurel,Am toata admiratia…

Gina,la îndemână

Tavi.DRAGNEA(PSD):”MORATORIUL LUI BASESCU E O PROPUNERE  “OTRAVITA”!

One Response to Stiri de la NASA

  1. Pingback: Av - Elisa – gradina mea de vis

Lasă un comentariu