Nepotul Elisei, Dr.Lucian Jiga a fost premiat la Gala tinerilor medici

In sfarsit, o stire frumoasa din Romania, o stire  despre oamenii de langa noi, unul dintre ei e nepotul Elisei, tanarul medic cercetator, dr.Lucian Jiga.

Il felicit si eu, ii felicit pe toti participantii si castigatorii si le doresc succes!

Dr. Lucian Jiga – premiat

Dr. Lucian Jiga este Directorul Departamentului de Imunologie de Transplant si Terapii Celulare Centrul Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie P. Branzeu Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes”. In perioada 2009-2010, principala directie de cercetare a Departamentului de Imunologie de Transplant si Terapii Celulare a fost “studiul inducerii tolerantei imune in transplantul de organe solide.”

In paralel, in cadrul departamentului, dr. Jiga si echipa sa au realizat in colaborare la nivel national, cu Institutul de Boli Digestive si Transplant Hepatic Fundeni (Prof. Dr. Irinel Popescu) si Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliuu Hatieganu Cluj-Napoca (Prof. Dr. Constantin Ciuce), un studiu in-vivo ce a avut ca rezultat standardizarea unui model experimental de allotransplant renal porcin, un instrument esential necesar continuarii studiilor obtinute in-vitro, in directia dezvoltarii pe viitor a unor terapii tolerogene aplicabile clinic. Rezultatele au fost publicate in revista Chirurgia (Jiga et al, Chirurgia (Bucur), 2010;105(4):485-91). Ca recunoastere a experientei acumulate in domeniul imunologiei de transplant, dr. Jiga a fost propus in 2009 ca Editor Permanent – Sectiunea Imunobiologie de Transplant, in cadrul revistei International
Reviews of Immunology.

Lupta stransa pentru titlul de Tanarul medic cercetatator
Eforturile depuse in domeniul cercetarii medicale vor fi rasplatite in cadrul primei editii a Galei Tinerilor Medici, eveniment organizat de PaginaMedicala.ro pe 10 noiembrie 2010.

Dintre cele sapte sectiuni, in Cercetarea in Medicina exista cea mai mare competitivitate. Daca pentru activitatea didactica, practicianul anului, afirmarea medicala, implicarea sociala sau activitatea artistica sunt in jur de cinci nominalizari, ei bine la categoria Cercetare lupta pentru titlul de “tanarul medic cercetator” sapte medici cu varsta pana in 40 de ani.

“Ma bucura nespus faptul ca ma numar printre nominalizati, insa cel mai mult ma bucura faptul ca in Romania se face cercetare. Acesta este un lucru bun pentru ca pana acum 10 ani, cercetarea se facea doar in marile institute. Eu am avut ocazia sa import tehnologia celulara la Timisoara si in trei ani de zile am obtinut rezultate, zic eu, remarcabile. De altfel, am realizat in colaborare la nivel national, cu Institutul de Boli Digestive si Transplant Hepatic Fundeni si Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, un studiu in-vivo ce a avut ca rezultat standardizarea unui model experimental de allotransplant renal porcin”, ne-a marturisit dr. Lucian Jiga, directorul Departamentului de Imunologie de Transplant si Terapii Celulare Centrul Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie P. Branzeu Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes”. (Paginamedicala.ro)

Galatinerilormedici.ro-Nomonalizari cercetare in medicina.

Din blogosfera.

Caius.Colecţionara de coşmaruri – 7

Mirela Pete.Patchouli și Flower Power

CELLA.MULŢUMIŢI…

Dum spiro, spero.Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a gasit vinovatii care tin tara in loc

Theodora.Basescu reformatorul si dusmanii poporului

Ioan Usca.Vedere de pe pod

Ioan Usca.Optimism

Gina.dimineți incerte

Daurel.In asteptarea emisiunii preferate

Tavi.BASESCU A DEVENIT UN PERICOL PENTRU VIITORUL ROMANIEI:UITA TOT MAI MULT SI TOT MAI DES!

6 Responses to Nepotul Elisei, Dr.Lucian Jiga a fost premiat la Gala tinerilor medici

  1. Pingback: - Elisa – gradina mea de vis

  2. Tavi, merita felicitari acesti oameni!Si trebuie sa se vorbeasca despre ei.
    Multumesc.

  3. Elisa says:

    Multumesc,Gabi 🙂 Te pup.

  4. CELLA says:

    se vede că am lipsit cam mult 😦
    uite cum şi veştile bune le ratez
    offffffff
    da’ mi drag şi aşa tîrziu să le citesc îmbrăţişîndu-vă-n gînd pe tite şi pe Elisa
    FELICITĂRI şi la mult mai multe veşti bune

  5. CELLA, important e ca ai vazut si stii ca exista astfel de oameni.
    iti multumesc si iti doresc numai bine!
    iar cand ai timp, poate mai treci pe aici!
    P.S.Si eu mai lipsesc din cand in cand.

Lasă un comentariu