Ziua Regatului Romaniei, 10 mai 1866-1948

Update:Regele Mihai anunţă ruperea legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern

Regele Mihai anunţă ruperea legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern şi renunţarea la titlurile „Hohenzollern-Sigmaringen”, respectând astfel decizia din 1921 a Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale a României.

Casa regala de Hohenzollern-Sigmaringen

10 mai, Ziua naţională a României între 1866-1948 sau a Regatului Romaniei.
In 10 mai 1866, Carol I al României depune jurământul în fața Parlamentului României, iar in 10 mai 1881,Carol I de Hohenzollern–Sigmaringen este încoronat Rege al României (1881–1914), după ce anterior fusese Principe al României (1866-1881).

Multi spun ca regele Carol I a fost mai roman decat romanii si cred ca pe buna dreptate.

În cei 48 de ani ai domniei sale (cea mai lungă domnie din istoria statelor românești), Carol I a obținut independența țării, căreia i-a și crescut imens prestigiul, a redresat economia și a pus bazele unei dinastii. A construit în munții Carpați castelul Peleș, care a rămas și acum una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale țării. După războiul ruso-turc, România a câștigat Dobrogea, iar Carol a dispus ridicarea primului pod peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă, care să lege noua provincie de restul țării.

sursa

Din blogosfera.
Gabriela Savitsky.Întrevedere, Ioan Usca.Ultimul Mitropolit – 26 , Caius.Prinţesa calomniată, Caius.Aurel şi zmeul, Theodora.Candidatul USL Catalin Chereches a castigat primaria din Baia Mare, Atentie!!! – Unde se duc voturile Partidului Poporului, partid inca neinregistrat la Tribunal? Informatii pe surse spun ca Gabriel Oprea i-a propus lui Dan Diaconescu sa se inscrie in UNPR , Blog de furăciuni 2.De dorul tău , Mirela Pete.DEXIGN. Webdesign. Tanner Treuhand , Clipe de Cluj.Baronul Haussmann şi Clujul. Clădiri în oglindă,

9 Responses to Ziua Regatului Romaniei, 10 mai 1866-1948

  1. Pingback: Cablograme | Gabriela Savitsky

  2. Pingback: Nu trebuie sa puna nimeni o racheta pe un reactor de la Cernavoda, ne terminam singuri cand alegem un presedinte ca Basescu « Hai ca se poate!

  3. Se caută un rege pentru România.

  4. Pingback: In atentia oamenilor de afaceri din Romania - Inventia medicului Alexandru Ciocalteu - Dializa fara aparat - inventie premiata cu aur in 2010 la Salonul International de Inventii de la Geneva are nevoie de sponsori

  5. CELLA says:

    istoria se repetă, eu aşa ‘am auzit’… la ISTORIE 😉

  6. Pingback: Ultimul Mitropolit – 27 « Ioan Usca

  7. Se cauta, s-a gasit, insa e prea tarziu.

  8. CELLA, la fel am auzit si eu si chiar am observat unele repetitii, insa nu stiu daca noi vom apuca ziua cand va veni un rege.

  9. theodor says:

    ai uitat de castigarea cadrilaterului din razboiaele balcanice!

Lasă un comentariu