Festivalul Gion Matsuri, Japonia


Festivalul Gion Matsuri, Japonia.Evenimentul se petrece anual pe parcursul lunii iulie în oraşul japonez Kyoto, fiind organizat de templul şintoist Yasaka din sectorul Higashiyama. Festivalul are o importanţă majoră pentru locuitorii Kyoto, care cred că sunt protejaţi de către zeităţile templului Yasaka.

Cea mai spectaculoasă parte a festivalului este procesiunea a 32 caruri, acoperite cu tapiserii vechi şi scumpe, prin străzile oraşului, începând cu cartierul Shijo în sectorul Shimonogyo. Carurile sunt iluminate de lanterne şi acompaniate de gonguri, flute şi tamburine. O altă procesiune scoate din Yasaka 3 altare portabile, care ar găzdui spiritele zeităţilor, le duce prin zonele de reşedinţă a credincioşilor până la cartierul Shijo.

Din blogosfera.

Theodora.TARA MOARE DAR STOLOJAN TRAIESTE BINE

IMPOZITUL MINIM SI-A ATINS EFECTELE SCONTATE???!!!

Mirela Pete. Creație de diplomă, premiu și creație de parfum

Ioan Usca.Inocentul – VI

Elisa.Luminiţa de la capătul tunelului

Tavi.MACHIAVELICUL BASESCU ,FOLOSESTE COADA DE TOPOR,DAN DIACONESCU PENTRU A INCAERA TABERELE DIN PDL-REZULTATUL INDEPARTAREA BVB!!!

5 Responses to Festivalul Gion Matsuri, Japonia

  1. Pingback: Rugaminte – Cine are grupa 01 RH negativ « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Festivalul Gion Matsuri, Japonia - Ziarul toateBlogurile.ro

  3. Pingback: Inocentul – VII « Ioan Usca

  4. mirelapete says:

    E impresionant cat de perfect isi conserva si respecta japonezii aceste frumoase traditii. Multumesc pentru informatie, costumele sunt extraordinare!
    O zi buna, Gabi! 🙂

  5. Mirela, ai mare dreptate.Nu as fi avut timp sa ma documentez despre festival, din fericire am postat pe celalalt blog anul trecut.
    Iti multumesc.
    O noapte linistita!

Lasă un comentariu