Remember 22 decembrie 1989!

22 decembrie – În jurul orei 12:08, Nicolae şi Elena Ceauşescu fug din sediul CC al PCR cu ajutorul unui elicopter. După o scurtă escală la Snagov cei doi sunt lăsaţi în zona Titu şi preluaţi de miliţie. În jurul orei 18:00 cuplul Ceauşescu este luat şi depus într-o unitate militară din Târgovişte. Se desfăşoară prima şedinţă a Comitetului Frontului Salvării Naţionale, compus din vechi comunişti şi disidenţi, prezidată de Ion Iliescu. Au loc lupte de stradă în principalele oraşe din România.

Imi amintesc acele zile din decembrie 1989 desi nu am iesit in strada ca acei oameni curajosi.Auzisem despre mortii Timisoarei,l-am vazut si pe Ceausescu la televizor condamnand revolta din Timisoara.

Eram la servici si radiol mergea ca de obicei pe postul obisnuit.Era transmis in direct discursul lui Ceausescu in fata a mii de oameni adusi cu forta sa-l asculte si sa-l aplaude.Nu ascultam ce  spune,dar vrand nevrand auzeam franturi din discurs.deodata s-au auzit tipete;ne-am cutremurat cu totii si nu intelegeam ce se intampla.Transmisia s-a oprit,ceea ce era de neconceput in acele zile.

A doua zi tin minte ca de dimineata se vorbea ca pe la ora 9.30 sau 10.00 (nu-mi amintesc cu exactitate) va incepe si la noi un mars anti dictator si pro Timisoara.In acelasi timp era forfota mare in cladire.Venisera cativa de la Securitate sa-si faca datoria.La ingrijorarea noastra au raspuns sa fim linistiti.

Cand marsul protestatarilor a ajuns in dreptul caldirii,lasii de noi ne uitam de pe geam.Protestatarii strigau sa iesim si noi.Prea putini au avut curajul sa iasa,mai ales ca seful si directorul treceau prin birouri indemnandu-ne sa ne vedem de treaba si sa stam linistiti.

Am plecat acasa mai devreme,apoi au inceput impuscaturile.Toata noaptea am urmarit la televizor “revolutia in direct”,in timp ce cativa dintre colegi,vecini au luat armele si s-au dus sa pazeasca unitatea militara din oras.Impuscaturile ne speriau,zvonurile si mai mult.Nimeni nu stia ce se intampla,cine trage in cine,colegii care fusesera la unitatea militara nu stiau nici ei mai multe decat noi.Se tragea…se murea.

Au murit si de la noi cativa oameni in diferite locuri din oras si-n padure aflata la cativa metri de cartierul in care locuiesc.Apoi a urmat nebunia din primele momente ale cuceririi libertatii.

Sa nu-i uitam pe cei care au murit atunci si sa nu lasam pe nimeni sa uite ca acum 19 ani unii s-au jeertfit pentru ca noi sa fim liberi.Cum se rascolesc ei in morminte cand vad ce se intampla in Romania in care ucigasii romanilor au puterea si libertatea sa faca ce vor pentru binele lor.

Din blogosfera.

Theodora.Dupa 21 de ani descopar ca traiesc mai rau decat inainte de Revolutie si ca unii mi-au furat tara

Mirela Pete.Dexign vă urează Sărbători fericite!

Elisa.pentru niste jumari

Caius. Colecţionara de coşmaruri – 31

Tavi.LA 21 DE ANI DE LA REVOLUTIE -BRASOVUL ISI COMEMOREAZA MORTII!

Gina.viața are gust de covrigi

Daurel.Felicitari

One Response to Remember 22 decembrie 1989!

  1. Pingback: - Elisa – gradina mea de vis

Lasă un comentariu