„Cand voi muri, voi fi complet gol. Nu iau nimic cu mine”. Drama celui mai bogat om de pe Planeta

Update:Astazi, 14 iunie e Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Michelangelo - Sistine chapel - The Last Judgement

Un articol preluat dintrun  newsletter pe care l-am primit pe e-mail.Sper sa fie citit si de marii nostri bogatasi, mai ales cei care si-ai facut si-si fac averile peste noapte.Ar trebui sa reflecteze putin la ziua cand vor pleca pe lumea cealalta si nu vor lua nimic cu ei.In moarte suntem cu totii egali, doamna cu coasa nu iarta pe nimeni.

William Blake - Death of the Strong Wicked Man

Carlos Slim se teme de moarte. Stie ca nu va pleca cu nimic din aceasta lume, iar averea sa de peste 80 de miliarde de dolari – ce il plaseaza pe locul I in topul celor mai bogati oameni ai planetei – s-ar putea sa ajunga in maini nepotrivite.

Financial Times: Reporterii de la Financial Times au reusit sa ii ia un interviu magnatului din Mexic, care de departe troneaza peste bogatii lumii. La 71 de ani Carlos Slim a reusit sa stranga peste 80 de miliarde de ani, insa acum cand priveste spre o noua etapa a vietii sale, stie ca banii nu il ajuta foarte mult.

„Cand voi pleca din aceasta lume voi fi complet gol. Nu voi lua nimic cu mine. La ce imi folosesc acesti bani?”, sunt intrebari care in a saptea decada de viata par mai grele de raspuns decat orice problema de marketing.

Detinator al companiei America Movil, un adevarat imperiu care se intinde in 19 state si are aproape 300 de milioane de clienti, Carlos Slim detine aproape 40% din actiunile Bursei din Mexic, avand afaceri in domeniile mineritului, imobiliarelor, transporturilor.

„Ce voi face cu averea mea? Le-o voi lasa copiilor? Este o responsabilitate. Le voi da 98 sau 99 procente din banii mei? Este absurd. Imi voi vinde afacerea? Cine sa cumpere de la un strain. Asa ca voi lasa totul statului mexican”, a rezolvat Slim problema spinoasa a banilor. „Dupa ce se vor percepe taxele, aproape fiecarui cetatean mexican ii vor mai ramane 300 de dolari. Nu este mult, insa cu siguranta vor aprecia gestul mei”, a conchis Slim.

Carlos Slim este un familist convins si crede in valorile familiei. Nu s-a mai recasatorit dupa ce sotia lui a murit in urma unei crize renale. In fiecare duminica mananca cina impreuna cu cei sase copii ai sai. Nu are sofer personal. Asta poate suna putin absurd, intr-o tara in care lupta intre cartelurile de droguri este acerba, insa vrea sa tina aproape de imaginea magnatului stil „Buffet”, care desi are miliarde in spate, traieste modest si curat.

sursa


Mai jos este povestea celor trei dorinte ale lui Alexandru aflat pe patul de moarte.Inainte de a muri a vrut sa arate oamenilor ca moartea nu alege si ca toti suntem egali in fata ei, fie ca suntem cersetori sau imparati.

Ultimele trei dorinte ale lui Alexandru cel Mare

 

Din blogosfera.

Theodora.Poporul, Basescu, Romania, Stima noastra si mandria! – Sa terminam o data cu justitia asta care face rau tarii

Theodora.In atentia cititorilor si conducerii cotidianului.ro – Un ziarist care lucreaza la aceasta publicatie a preluat, fara sa specifice sursa, un articol de pe site-ul Starea Natiunii

Rokssana.Cei 4 Cavaleri ai Apocalipsei

Caius.Crahul

Ioan Usca.Teiul

Daurel.Desi mi-am fãcut cont (si) pe Google…

Gina.mit și legendă

Tavi.TRAIAN BASESCU SPULBERA COALITIA FRATEASCA DINTRE PD-L SI UDMR,CU REORGANIZAREA ROMANIEI IN 8 JUDETE!

10 Responses to „Cand voi muri, voi fi complet gol. Nu iau nimic cu mine”. Drama celui mai bogat om de pe Planeta

  1. Pingback: “Iubirea este atunci cand sufletul incepe sa cante, si florile vietii tale infloresc singure.” (Rabindranath Tagore) « Rokssana's Blog

  2. Gabi,si este adevaraul gol golut,o zi faina!

  3. Niciunul nu luăm nimic cu noi fie că suntem bogați sau săraci.

  4. Pingback: Povestea pisoiului erudit – 1 « Ioan Usca

  5. Zguduitor, Gabi!
    De ne-am gândi mai des la asta..
    O seară bună îți doresc!

  6. Pingback: Sper sa nu fie adevarat – Potrivit Ministerului Sanatatii medicii din ambulator nu vor mai putea prescrie retete compensate si gratuite « Hai ca se poate!

  7. Pingback: miercurea fara cuvinte- 7 (Wordless Wednesday) « Rokssana's Blog

  8. Tavi, e adevarat, insa ei se cred nemuritori.

  9. Tocmai de aceea ar trebui ca toti sa ne gandim din cand in cand la moarte.

  10. Gina, am citit mai demult despre ultimele dorinte ale lui Alexandru cel mare.
    La fel spunea si el.
    Personalitatile lumii se gandesc la asta si chiar fac ceva fapte umanitare.
    O zi frumoasa!

Lasă un comentariu