17 octombrie, Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei

În fiecare an, pe 17 octombrie, este marcată Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei. Iniţiativa aparţine organizaţiei non-guvernamentale “Ajutor pentru toţi dezmoşteniţii sorţii – Lumea a Patra”, cu sediul în Franţa, fondată de preotul Joseph Wresinski. Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a hotărît, prin rezoluţia 47/196 din 22 decembrie 1992, marcarea “Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei”.

În anii ’90 ONU a acordat o atenţie sporită acestei teme. Eradicarea sărăciei a constituit tema comună a mai multor conferinţe ale Naţiunilor Unite, şi a celor două reuniuni la nivel înalt privind dezvoltarea socială, organizate în martie 1995 şi în iunie 2000. În 1995, Adunarea Generală a proclamat perioada 1997-2006 ca Primul deceniu al Naţiunilor Unite pentru stoparea sărăciei, avînd ca temă “Eradicarea sărăciei – un imperativ etic, social, politic şi economic al umanităţii”.

S-a sinucis dupa ce a fotografiat una din cele mai tulburatoare imagini din istorie

Foametea a facut mai multe victime decat toate razboaiele din lume. O imagine socanta care prezinta realitatea a fost facuta in Sudan. Un copil, mai mult mort decat viu din cauza inanitiei, este urmarit de un vultur care si-l dorea ca hrana.

Catastrofă umanitară: ONU a declarat foamete în două regiuni din Somalia

Două regiuni din sudul Somaliei, aflate sub controlul insurgenţilor islamişti shebab, unde se înregistrează o secetă extrem de gravă, sunt afectate de foamete, a anunţat miercuri ONU, la Nairobi.

România, cel mai sărac stat din UE. 18 % dintre români trăiesc sub pragul sărăciei

Din blogosfera.

Ioan Usca.Flăcăul cel năzdrăvan – 6

Florina Lupa Curaru.Doar atât: MULŢUMESC!

innerspacejournal.59 de principii ale profesorului de succes (29)

7 Responses to 17 octombrie, Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei

  1. Pingback: Cosmarul « Rokssana's Blog

  2. Pingback: Hazard « Ioan Usca

  3. Marian din...Berceni says:

    Este o gluma…nu ?

  4. Nu e gluma, aceasta zi exista de cativa ani, iar unii chiar fac ceva pentru eradicarea saraciei.
    Alte tari, bineinteles, nu Romania.

  5. Pingback: MIERCUREA FĂRĂ CUVINTE: A venit toamna « Stropi de suflet la vedere

  6. Pingback: miercurea fara cuvinte – 25 – Funny « Rokssana's Blog

  7. Marian din...Berceni says:

    Atunci este vorba despre cinism pur si simplu. Nici o „tara” nu face nimic pentru eradicarea saraciei …nici macar acolo in interiorul ei. Cat despre eradicarea saraciei …peste hotare, pai este simplu , anumite rezerve intra in ultimele zile de valabilitate si atunci le da „in afara” pentru asta facandu-si ” imagine ” de …filantropi cei din tarile ce exporta aceste ” ajutoare” .Deci asa cum am spus la inceput cu mentiunea cinica .”Gluma” de prost …. „gust” si cinica in acelasi timp!Oare este nevoie sa reamintesc acei …curcani congelati ce se vindeau prin magazinele din Rromania , curcani ce proveneau din stocurile…NATO sau ale armatei SUA, stocuri ce trebuiau neaaparat reinprospatate , asa incat curcanii respectivi , congeleti ….cine stie cand…au fost ” cedati” Rromaniei : atat de simplu.

Lasă un comentariu